Åpningstider:

Mandag-fredag:

09.00-17.00 

Lørdag:

10.00-16.00

Butikken:

Butikken vår finner du i Storgata 10, Glasshuset Bodø.

BAKERI - KONDITORI - CATERING - FERSKVARE - KAFÈ

Her finner du et stort utvalg av bakevarer, konditorvarer, kaker, påsmurte varer, drikkevarer, kakepynt, gaveideèr, ferskvarer, delikatesser med mer. Og for ikke å glemme vår populære kafè.

Velkommen til en trivelig handel!
______________________________________________________________________
Historie:

Det hele startet da Aga Fruktlag ble stiftet i 1901. Et sesongutsalg av frukt ekspanderte raskt til tre utsalg i Bodø sentrum med frukt, sjokolade og tobakk. Utsalgene lå den gang i Storgata (hvor Aga Mat er nå). Utsalgene i Sjøfartsbygningen (Nordland Medisinske Senter) og i Havnegata ble senere slått sammen. Disse utsalgene ble etter hvert flyttet til busstorget. I 1966 ble sydvesten restaurant som lå vegg i vegg med fruktutsalget i Storgata nedlagt, og lokalet ble stående ledig. Man så dermed muligheten til å kunne starte med matproduksjon. Karen Aga, også kalt Tuppen blant kjente, startet da Aga Mat sammen med sin mann Jon Aga i 1966. Nå lå disse to butikkene vegg i vegg med hverandre.

Catering var på denne tiden et ukjent begrep i Bodø by, og det tok hele tre år før kjøkkenet kunne vise til et lite
overskudd. I denne perioden dukket det opp større matbutikker rundt om i byen. Disse solgte både sjokolade, frukt og, etter hvert, tobakk. 

Resultatet ble dårligere driftsresultater for de tre fruktutsalgene, og de valgte dermed å kun satse på AGAmat. Butikken samt produksjonen ble utvidet, og siden har AGAmat levert smakfull kvalitetsmat til hele byen.

Du husker sikkert da det var rutine å dra innom AGAmat for å få seg et kakestykke eller en av de utrolig gode bollene. Her hadde det etter hvert blitt både gatekjøkken med burgere og softis, konditori- og bakeri-utsalg, samt ferskvareavdeling pluss catering. AGAmat var blitt en institusjon som alle kjente til. Skulle det arrangeres noe i byen? Da var som regel AGAmat til stede og sørget for bevertning og servering. Enkelte arrangementer har vært så store som å servere 2300 personer til frokost, lunsj og middag over flere dager. Selv Kong Olav V. har nytt AGAmats kokkekunster og gitt uttrykk for sin takknemlighet for deilig og flott mat.

Da glasshuset dukket opp i bybildet i 1992 utvidet Aga Mat butikken og hadde da en av de flotteste ferskvarebutikkene man visste av. Men tidene fortsetter å forandre seg og Aga Mat med den. Hos oss finner du i dag en koselig kafé, bakeri- og konditoriutsalg, samt ferskvarer av den gode hjemmelagde sorten.

Catering, selskaper og større arrangementer preger fortsatt hverdagen og det er det som gjør det både morsomt og utfordrende å jobbe her. Og ikke minst alle blide, hyggelige og fornøyde kunder som daglig er innom. Det er når man ser på totalen av disse tingene at man skjønner hvorfor enkelte av de ansatte har vært her i over 30 år. De er glade i arbeidsplassen sin og stolte av jobben de gjør. I dag er vi 25 motiverte medarbeider som er klare til å gi deg det du ønsker av matopplevelser.